Halloncheesecake med kladdkakebotten och daim

Gudomlig cheesecake-aktig "tårta" med kladdkakebotten med hackad daim i samtidigt som resten av kakan har en perfekt smak av hallon. Det går att byta ut hallonen mot jordgubbar, men där är jag mer osäker på hur mängderna ser ut.
 
 
 
 
Ingredienser:
Botten
110 gram smör
2½ dl socker
1 msk ljus sirap
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim
 
Fyllning:
5½ gelatinblad
500 gram hallon
3 äggulor
2½ dl florsocker
6 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
 
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör, socker och och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  3. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper i botten av formen (till ugnen) så kakan inte fastnar och går sönder. Jag tycker detta är bättre än att använda smör och ströbröd. Vill du hellre använda smör + ströbröd så går det givetvis bra det också! Häll sedan i smeten i formen.
  4. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Börja med fyllningen. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i kallt vatten.
  6. Mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Använder du frysta hallon så se till att de är tinade. Blanda i ½ dl florsocker i hallonen så det inte blir för surt.
  7. Vispa äggulor och de resterande två dl florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
  8. Värm 1/10 av hallonen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
  9. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ in i frysen, helst minst 6 timmar. Den tinar olika snabbt men ta ut den någon timme före servering. Blir den för lös så frys in den en stund igen bara.
  10. Vid servering kan du välja att göra en hallonsås och hälla på lika grann. Smält då hallon och ha i ca ½-1 dl florsocker. Låt svalna innan du använder den, annars kanske kakan smälter.

 
 
 

WOW! Så otroligt gott det lät & vilket vackert bakverk. Så otroligt duktig du är!
Kram

? Anita

Super härlig blogg! Ska bli kul att följa alla olika recept :D

? Venice

Tack vad trevligt!

Wow...Så vacker Tårta ♡
Säkert sådär ljuvligt gotti mé/Kram

Så fin!

Det va med en trevlig blogg med fina bilder o tips på bakning..jag älskar att baka massa gott..farligt gott..behöver massa tips tills lördag när ja ska ha halloween fest...kram

Shti vad gott! Har du alltid gillat att baka mycket eller? :)

Åh, gud så gott det där såg ut att vara!!

så underbar!

Wow, gud vad fint :)

? Emmy

Ser verkligen underbar ut! Är den enkel att göra?

Åh, vad du är duktig! :)
Du får skicka med posten ;)
Kram ♥

? linnea

såg smaskigt ut!

sv: jaså vad trevligt :)

:)

God morgon..Då får jag återkomma i dagarna med tips inför Halloween..kram

? amanda

gud vad gott!

? linah

oherregud va gott:D!

Va fin den va och va grymt gott de ser ut och låter :)

? Clin

åhh så gott det såg ut =)

Ser riktigt gott ut

? Giulia

Gud vad gott!!!

Måste bara få säga att det ska stå hallonmousse tårta inte cheesecske då den inte innehåller ost. Jag gjorde en liknande förra året! Kladdkaksbotten, vitchokladmousse och hallongelesom topplager

? Emmy

sv;
Ahaa okej, förstås! Tack för svaret ^^

SNÄLLA HJÄLP DENNA TJEJEN ATT NÅ 2000 PRENUMERANTER!
https://www.youtube.com/user/MOOOLLYSB

KRAMIS <3

? Maja

Det är så gott!




? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR