Chokladcupcakes med nötcreme-frosting

Det har tyvärr blivit ett längre uppehåll här då jag bott på annat ort i två månader. Men nu är jag tillbaka och givetvis delar jag med mig av receptet på gårdagens bakning som var Choklad-cupcakes med nötcreme-frosting toppade med jordgubbar, nötter, marshmallows och mörk choklad.
 
 
 
Till Choklad-cupcakesen behöver du:
 
125 gram smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 dl mjölk
 
Till Nötcreme-frostingen behöver du:
 
175 gram rumstempererat smör
6 dl florsocker
1 krm vaniljarom
4-6 msk mjuk nötcreme (finns i burkar att köpa, brukar stå vid bakhyllan i affärerna)
 
Topping:
Färska jordgubbar
Valnötter/Pecannötter
Mini-marshmallows
Mörk choklad
 
 
 
Gör såhär:
 
1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader och ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt (kan bli fler eller mindre beroende på hur stora formar du använder).
 
2. Smält 125 gram smör och häll sedan i en bunke. Häll i 2 dl mjölk och 2 ägg och vispa ihop allting.
 
3. Häll alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Alltså 4.5 dl vetemjöl, 2½ dl strösocker, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1,5 dl kakao. Rör ihop alla torringredienser.
 
4. Sikta sedan i den i smör/mjölk/ägg-blandningen, det gör du för att få i lite mer luft i smeten. Istället för att vispa med en elvisp eller visp nu så använd dig helst av en slickepott eller en sked för att blanda ihop allting. Blanda inte mer än nödvändigt, så finns risken att luften åker ur.
 
5. Om du vill så kan du hacka i lite av den mörka chokladen i bitar och ha i smeten också.
 
6. Fördela sedan smeten till 3/4-delar i muffinsformarna. Grädda sedan i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen. Ett tips är att kolla muffinsarna efter 20 minuter, de ska vara torra inuti. Det kan du enkelt testa med en provsticka eller en tandpetare.
 
7. Låt sedan muffinsarna svalna helt. Är de för varma när du lägger på frostingen så kommer frostingen smälta och risken finns att det börjar rinna istället.
 
8. När du ska göra frostingen gör du enligt följande: Häll i 175 gram rumstempurerat smör i en bunke eller skål tillsammans med 6 dl florsocker. Blanda. Tips: använd en gaffel och tryck med, det blir enklare än med till exempel händerna. Tillsätt sedan 1 krm vaniljarom och blanda igen. Sen tar du 4-5 msk av nötcremen och blandar återigen. Nu är det upp till dig hur mycket nötcremesmak du vill ha. Vill du ha ännu mera smak så använd mer av cremen.
 
9. Spritsa sedan över muffinsarna med mängden du vill ha. Lägg på lite mini-marshmallows, små bitar av valnöt eller pecannötter och jordgubbar. Värm sedan den mörka chokladen över ett vattenbad och ringla över cupcakesen. Låt stå i rumstemperatur ett tag. 
 
 
Hoppas receptet smakar!
/Mikaela
 
 

Ja, men visst är låten bra - går på repeat hemma hos mig <3

? NICOLE

Så fina och ser såå goda ut :)

? Petra

Sv kommer bli en skön helg. Har haft mycket nu på sistone så ska bli skönt att bara vara hemma i lägenheten

? Celine

Men gud så fina!

yum!

? Anonym

men mums vad goda de ser ut att vara :D

Åh så mumsigt, hade inte tackat nej till en sådan.

sv: För att jag är gravid och absolut inte trivs med min kropp som den är nu.

? Clin

Men åhh så gott det där såg ut. Farligt!! ;)




? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR