Mintkladdkaka med hackade kanderade mandlar och vaniljgrädde

I fredags var det kladdkakans dag, vilket många förmodligen inte missat. Självklart passade även jag på att baka en kladdkaka. Men inte en helt vanlig den här gången, utan en med en liten extra touch. Den här gången fick det bli en mintkladdkaka med after eight, hackade kanderade mandlar och till det vaniljgrädde. Supergott!
 
Här nedan hittar ni receptet.
 
 
 
Du behöver:
100 gram smör (eller margarin)
10 rutor after eight till kladdkakan och ca 8-10 st rutor till glasyren
2 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Kanderade mandlar (eller andra nötter om ni hellre vill ha det)
2.5 dl vispgrädde
Ca 2-3 msk vaniljsocker
 
Gör såhär:
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
 
2. Smält 100 gram smör i en kastrull på svag värme. Lägg därefter i 10 st after eight-rutor och rör om tills de smälter. Vill ni ha ännu mer mintsmak så kan ni givetvis ha i fler rutor, men jag tyckte att 10 blev alldeles lagom. När rutorna smält så häll i 1 msk ljus sirap och rör om igen.
 
3. Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt. Tillsätt sedan smör- och chokladblandningen. Rör om igen men försiktigt!
 
4. Blanda 2.5 dl vetemjöl, 3 msk kakao och 1.5 tsk bakpulver i en skål så ingredienserna blandas väl. Häll sedan i blandningen i chokladsmeten. Använd gärna en sked eller slickepott när du blandar och blanda försiktigt, helst inte mer än nödvändigt.
 
5. Smöra en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda kakan i 16-17 minuter i mitten av ugnen.
 
6. Ta sedan ut kakan och lägg på after eight rutorna över kakan. Ställ in kakan i ugnen igen tills chokladen smält. Bre sedan ut chokladen med en kniv så den täcker hela kakan.
 
7. Hacka dina nötter i bitar och strö på kladdkakan.
 
Låt svalna. Obs: Vänta med att ta bort den löstagbara kanten tills kakan svalnat.
 
8. Häll i vispgrädden i en bunke och häll i 2-3 msk vaniljsocker beroende på hur mycket vanilj du vill att den ska smaka. Vispa sedan grädden tills den blir tjock och fluffig.