Chokladbotten

 
 
 
Jag har alltid gått på ett annat recept när jag bakat chokladbotten till tårtor förut. Men jag kan säga såhär, att efter att jag testat denna så kommer jag aldrig någonsin göra en annan botten igen. Saftig och riklig chokladsmak. Den den blir dock inte större i ugnen, så det gäller att göra fler än en botten. Detta repcept är för tre bottnar (tre-våningstårta)
 
Det här behöver du:
 
5½ dl Vetemjöl
5 dl Strösocker
3 dl Kakao
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
1½ msk Vaniljsocker
1½ tsk Salt
3 rumstempurerade ägg
3½ dl rumstempurerad mjölk
2 dl Vegetabilisk olja
3 dl Kokande vatten
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och mjöla kanterna på tre normalstora springformar (om du bara har en - dela upp smeten och gör en i taget). Täck bottnarna i springformarna med bakplåtspapper.
 
2. Koka upp vattnet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke och blanda sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör sedan ner i det kokande vattnet.
 
3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter (kolla av efter 45 minuter). Känn efter med en sticka så att bottnarna är genomgräddade. Låt dem svalna helt och hållet innan ni tar ut dem i formarna.
 
 
 
 ? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR