Recept - Sommarrulltårta

Idag var det dags igen, och idag blev det en riktig sommarrulltårta med färska jordgubbar, hallon och blåbär tillsammans med mörk choklad. Inuti döljde det sig en hallonmousse, som är storfavoriten av alla fyllningar här hemma på sommaren. Men jag ska erkänna, jag fuskade och köpte en färdig. Ekströms hallonmousse är faktiskt otroligt god och jag kan rekommendera den varmt. Här får ni receptet på denna goda rulltårta!
 
 
 
Ingredienser till kakan:
3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
 
Till fyllningen:
2½ dl mjölk
1 förpackning (2 påsar) färdig hallonmousse, eller egengjord.
 
Till toppingen:
2½ dl grädde
Bär, bär och ännu mera bär! Jordgubbar, hallon och blåbär hade jag. Men ni kan välja precis vilka ni vill!
Ett par rutor mörk choklad
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Börja med fyllningen, vispa ihop 2 påsar hallonmousse tillsammans med 2½ dl mjölk i tre minuter. Sätt sedan in den i kylen.
 
2. Vispa ihop 3 ägg tillsammans med 1½ dl strösocker tills det blir pösigt. Blanda 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker i en skål bredvid. Sikta sedan i den i ägg&socker-blandningen. Rör inte om med vispen, utan rör om med en slickepott eller en sked. Försök röra om så lite som möjligt. Häll sedan i ½ dl mjölk. Rör om igen.
 
3. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och häll sedan på smeten. Bre ut den så den täcker nästan hela bakplåtspappret. Ställ sedan in den i ugnen MEN ha koll! Det tar bara 4-5 minuter innan den är klar. Det ser du när den fått en fin färg. Under tiden den är i ugnen så kan du ta fram ett till bakplåtspapper och strö lite socker över det.
 
4. När kakan fått fin färg så ta ut den från ugnen. Försök sedan vända den "upp och ned" över det andra bakplåtspappret med socker. Den kommer då ha ett bakplåtspapper på både upp och ned-sidan. Försök dra bort det översta. Om det sitter fast så kan det hjälpa genom att pensla med lite kallt vatten på det.
 
5. Låt nu kakan svalna helt. Under tiden kan du förbereda alla bären och vispa grädden. När det är klart och kakan är sval så skär bort de fula och ojämna kanterna om det finns några. Bre sedan ut fyllningen och rulla sakta och försiktigt ihop rulltårtan. Bre sedan på grädde ovanpå och på sidorna och lägg dit bären lite snyggt. Smält den rinnande chokladen och ringla sedan över den över rulltårtan (med tex en sked). Ställ sedan in hela rulltårtan i kylen tills chokladen stelnat.
 
Lycka till och hoppas det smakar! /Mikaela
 
 
 
 ? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR