Recept - Vaniljsås

Här kommer ett recept vi testade igår på en otroligt god vaniljsås från Myllämäkis såsbok som jag lovar är så mycket godare än de färdigköpta i affärerna! Det är helt klart värt att lägga ned den lilla tiden på att göra en egen sås. Ett tips är att ställa in den i frysen en stund efter att den är klar. Den är som godast kall! (tycker jag).
 
 
 
 
 
Du behöver:
 
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde (40%)
1 vaniljstång (delad och uppskrapad)
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk maizena
 
Gör såhär:
 
1. Blanda mjölk, grädde, vaniljstången och fröna i en kastrull. Koka upp under omrörning, var noga med att inte ha för hög värme. Den får absolut inte brännas.
 
2. Vispa samman äggulor, socker och maizena i en separat kastrull.
 
3. Häll gräddmjölken med vaniljen på äggvispet.
 
4. Koka upp såsen under omrörning tills första bubblan kommer (cirka 85 grader). Ta av från värmen.
 
5. Sila igenom en finmaskig sil. Ät den nu antingen varm eller stoppa in i kyl/frys för att få den kall.
? Clin

Åhh så gott =)

Det är så gott! :)




? NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


HEMSIDA


KOMMENTAR